Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda

Polityka prywatności portalu i sklepu internetowego www.expedycja.pl z dn. 10.05.2017 r.

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez portal i sklep internetowy www.expedycja.pl.
  2. Administratorem danych osobowych przekazanych przez użytkowników jest Expedycja.pl Adam Sas z siedzibą w Chwaszczynie, ul. Oliwska 26, NIP 584-095-49-22, REGON 190063303.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych.
  4. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych - na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Portal i sklep internetowy Expedycja.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  6. Zasady gromadzenia informacji za pomocą plików „cookies” opisane zostały w odrębnym dokumencie - Polityka plików “cookies”.
  7. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. dla realizacji zamówienia złożonego przez klienta w sklepie internetowym.
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności portalu i sklepu internetowego www.expedycja.pl, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  11. W portalu i sklepie internetowym www.expedycja.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od naszego Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez nas. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.